Poveste

Îmbinăm în mod armonios florile de sezon, cu cele mai noi tendințe din arta floristică

Bine ai venit în florăria noastră

Suntem bucuroși că ne-ai trecut pragul!

Iubesc florile, dar cel mai mult iubesc expresia de pe fața oamenilor care le primesc. Anii în care am învățat despre acest minunat meșteșug m-au adus mai aproape de cel care va primi aranjamentul, pentru că cel mai important pentru noi este să știm exact ce ne dorim să trezim în inima acestuia.

De exemplu, trandafirul este una dintre cele mai populare flori și are o semnificație diferită în funcție de culoarea sa. Trandafirii roșii simbolizează iubirea și pasiunea, trandafirii albi simbolizează puritatea și inocența, iar trandafirii galbeni simbolizează prietenia.

Florile de primăvară, precum zambilele, lalelele, lăcrămioarele șamd. transmit speranță, renaștere și asociate cu alte flori, pot scrie o adevărată poezie parfumată.

Meșteșugul florilor, sau Florăritul este o artă veche, care a evoluat de-a lungul istoriei umane. Oamenii au început să decoreze casele și locurile publice cu flori și plante încă din cele mai vechi timpuri, iar arta florăritului s-a împletit armonios cu cultura și istoria umană.

 

În antichitate, florile erau considerate simboluri ale bogăției, puterii și a vieții. În Egiptul Antic, de exemplu, se credea că florile și plantele erau un simbol al vieții eterne, iar în Grecia Antică, florile erau asociate cu zeii și zeițele.

În Evul Mediu, arta florăritului a evoluat odată cu creșterea importanței bisericii și a ceremoniilor religioase. Florile erau utilizate în mod frecvent în decorarea bisericilor și a altor locuri de cult, iar arta floraritului a devenit un element important al ceremoniilor religioase.

În timpul Renașterii, arta florăritului a devenit un subiect popular al artei, iar artiștii au început să creeze opere de artă care înfățișează aranjamente florale. În această perioadă, arta florăritului a început să se dezvolte și ca o formă de artă independentă, și nu doar ca o simplă decorațiune.

În prezent, florăritul a evoluat la rang de artă importantă și populară în întreaga lume, utilizată în scopuri decorative, ceremoniale și comerciale. Floriștii sunt adesea considerați designeri, capabili să creeze aranjamente florale frumoase și unice, care exprimă emoții și trăiri.

Te invit să descoperi ce am realizat noi, echipa din florăria City Flowers by Ioana și cu ce premii ne-a fost recunoscută activitatea.

Eu sunt Ioana

Într-o lume în care afacerile sunt adesea conduse de pragmatismul și rentabilitatea economică, cu inima plină de vise și curaj de a mă aventura în necunoscut, am decis să deschid o florărie unică și fermecătoare, alimentată de pasiune, dăruire și dragoste neclintită față de flori. Mă consider o femeie curajoasă și plină de determinare, care nu se teme de provocări; dimpotrivă, le abordez cu un entuziasm neobosit și cu dorința de a înfrunta toate obstacolele ce se ivesc în cale.

Am fost fascinată dintotdeauna de frumusețea și de puterea evocatoare a florilor. Fiecare petală, fiecare nuanță și fiecare parfum îmi dezvăluie povești și emoții care trezesc fiori de bucurie. Pe măsură ce creez buchete, aranjamente, pasiunea mea pentru flori și dorința de a le dărui oamenilor crește.

Sunt conștientă că pentru a-mi atinge visul, e necesar să-mi perfecționez constant abilitățile și să mă dezvolt continuu. Astfel, am participat la multe cursuri, ateliere, masterclass-uri, și apoi la concursuri de profil, iar premiile au început să apară. Fiecare competiție a fost o oportunitate de a-mi testa creativitatea și priceperea, de a mă conecta cu alți profesioniști din domeniu și de a mă inspira din experiențele lor. 

Drumul către succes nu a fost întotdeauna ușor. Au existat momente de îndoială, provocări financiare și dificultăți în gestionarea afacerii. Cu toate acestea, nu m-am gândit niciodată să renunț, iar primul lucru pe care l-am înțeles, a fost că eu trebuie să-mi depășesc limitele și să găsesc soluții creative pentru fiecare obstacol. Am învățat să-mi gestionez afacerea cu înțelepciune și să construiesc relații durabile atât cu echipa mea, cât și cu clienții mei, oferindu-le calea de a-și îndeplini visurile.

Astăzi, florăria City Flowers by Ioana este recunoscută drept un adevărat paradis al florilor. Clienții se simt atrași de atmosfera caldă și plină de farmec, de designul impecabil al aranjamentelor și de abordarea personalizată a întregii echipe. Florile sunt mai mult decât simple obiecte de decor; ele devin purtătoare de emoții și mesaje, exprimând iubire, bucurie, compasiune sau recunoștință.

Voi continua acest drum, alături de oameni care simt să își aducă contribuția în viețile clienților. Eu sunt Ioana și îmi doresc să inspir și să încânt cu frumusețea florilor, aducând o rază de lumină în viața celor care intră în magia florăriei mele…

Premii, concursuri, experiențe

Educatie si performante profesionale:

2012 – Locul al II-lea la Concursul National de Aranjamente Florale din Romania

2013 – Perfectionare la Londra (6 luni), cu designeri florali internationali.

2014 – Membru fondator AADF Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic

2014 si 2015 – „Honourable Mention”, la Concursul National de Aranjamente Florale din Romania

2015 – Demonstratie Florala alaturi de Darius Dadoo, Sibiu

2016 – Castigatoare a concursului Wedding Design organizat de „We are The Flower Factor”

2016 – Spectacol „Flori si Muzica” alaturi de naistul Radu Nechifor, Sibiu

2016 – Publicarea unor lucrari de design floral contemporan in albumul „International Floral Art

2016-2017” si in revista „Fusion Flowers Magazine dec.2016”

2016 – Locul al II-lea la Concursul National de Aranjamente Florale din Romania, Bucuresti

2017 – Locul I si Premiul de Popularitate la Concursul National de Aranjamente Florale din Romania, Bucuresti

2017 – Locul III la Cupa Romaniei de Arta Florala, Sinaia

2018 – Locul I Cupa Romaniei de Arta Florala, Sibiu

2019 – International Master Class cu Gregor Lersch la Boerma Intituut, Olanda

2019 si 2021 – Membru in Juriul Tehnic la Cupa Romaniei de Arta Florala

2022 – Curs acreditat de Peisagistica

2023 – Curs de LandArt cu Nicu Bocancea

2023 – Curs de Design Vitrine, Universitatea de Arte Londra

Blog

Cele mai recente articole

1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails