Poveste

Îmbinăm în mod armonios florile de sezon, cu cele mai noi tendințe din arta floristică

Bine ai venit în florăria noastră

Suntem bucuroși că ne-ai trecut pragul!

Iubesc florile, dar cel mai mult iubesc expresia de pe fața oamenilor care le primesc. Anii în care am învățat despre acest minunat meșteșug m-au adus mai aproape de cel care va primi aranjamentul, pentru că cel mai important pentru noi este să știm exact ce ne dorim să trezim în inima acestuia.

De exemplu, trandafirul este una dintre cele mai populare flori și are o semnificație diferită în funcție de culoarea sa. Trandafirii roșii simbolizează iubirea și pasiunea, trandafirii albi simbolizează puritatea și inocența, iar trandafirii galbeni simbolizează prietenia.

Florile de primăvară, precum zambilele, lalelele, lăcrămioarele șamd. transmit speranță, renaștere și asociate cu alte flori, pot scrie o adevărată poezie parfumată.

Meșteșugul florilor, sau Florăritul este o artă veche, care a evoluat de-a lungul istoriei umane. Oamenii au început să decoreze casele și locurile publice cu flori și plante încă din cele mai vechi timpuri, iar arta florăritului s-a împletit armonios cu cultura și istoria umană.

În antichitate, florile erau considerate simboluri ale bogăției, puterii și a vieții. În Egiptul Antic, de exemplu, se credea că florile și plantele erau un simbol al vieții eterne, iar în Grecia Antică, florile erau asociate cu zeii și zeițele.

În Evul Mediu, arta florăritului a evoluat odată cu creșterea importanței bisericii și a ceremoniilor religioase. Florile erau utilizate în mod frecvent în decorarea bisericilor și a altor locuri de cult, iar arta floraritului a devenit un element important al ceremoniilor religioase.

În timpul Renașterii, arta florăritului a devenit un subiect popular al artei, iar artiștii au început să creeze opere de artă care înfățișează aranjamente florale. În această perioadă, arta florăritului a început să se dezvolte și ca o formă de artă independentă, și nu doar ca o simplă decorațiune.

În prezent, florăritul a evoluat la rang de artă importantă și populară în întreaga lume, utilizată în scopuri decorative, ceremoniale și comerciale. Floriștii sunt adesea considerați designeri, capabili să creeze aranjamente florale frumoase și unice, care exprimă emoții și trăiri.

Te invit să descoperi ce am realizat noi, echipa din florăria City Flowers by Ioana și cu ce premii ne-a fost recunoscută activitatea.

Eu sunt Ioana

mi-am dorit să urmez îndemnul lui Jung și să fac o afacere care să îmi bucure sufletul. Când am înțeles că pentru mine a fost important de la bun început DE CE fac ceea ce fac, lucrurile au curs, și echipa, premiile și proiectele au venit firesc.

Drumul nu a fost neted, și nici presărat cu lauri și flori. Pe acestea a trebuit să le aduc eu, una câte una. Am adus alături de mine oameni care iubesc frumosul la fel de mult ca mine. Aici am avut noroc. Echipa mea este ca cel mai frumos buchet de flori, colorat și  vesel, iar bucuria cu care vin la florărie în fiecare zi, îmi confirmă că suntem unde trebuie să fim.

Am început mai timid, până am prins curaj să ne întindem petalele și să arătăm lumii ce știm să facem. Și facem buchete, aranjamente, pereți decorativi și aproape orice decorațiune, fie că este pentru casă, birou sau spațiu comercial, care conține cel puțin o floare. Florile scriu poezii, și cu cât ești mai atent la mesajele pe care le conțin, cu atât reușești să scrii poezia potrivită fiecărui eveniment. Dacă oamenii rămân uneori fără cuvinte, cu florile nu e niciodată acest pericol.

Am învățat că “less isn’t always more” și că buchetul de flori trebuie să oglindească inima celui/celei care îl primește și cine suntem noi să spunem inimii ce să simtă?

Blog

Cele mai recente articole

Contactează-ne pe WhatsApp
1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails