Marea Dezbatere: florile artificiale vs florile naturale

Florile naturale
Ioana Nechifor

Ioana Nechifor

Fondator & Manager City Flowers

Florile artificiale si cele naturale sunt optiuni valoroase pentru decorarea spatiilor si pentru evenimente. Florile naturale ofera un parfum unic si o senzatie de calm si relaxare, conectare cu natura, transmit emotii, autenticitate si unicitate, insa necesita ingrijire constanta si au o durata de viata limitata. 

Pe de alta parte,acestea necesita intretinere redusa si sunt disponibile intr-o mare varietate de culori si stiluri. Desi nu au aceeasi mireasma si prospetime ca florile naturale, aranjamentele de flori artificiale si plantele in ghiveci au devenit tot mai calitative si realiste oferind o solutie practica si convenabila pentru cei cu timp limitat, sau cei care nu sunt la fel de priceputi in ingrijirea plantelor. De asemenea sunt o varianta viabila pentru decorarea spatiilor neaccesibile :tavane, pereti inalti, zone care fac udarea plantelor imposibila.

Atractia florilor artificiale

  • DurabilitatePlantele artificiale sunt fabricate din materiale durabile care nu se ofilesc sau nu se usuca. Ele pot fi folosite pentru o perioada indelungata, facandu-le o investitie pe termen lung.
  • Intretinere redusa – Spre deosebire de florile naturale, cele artificiale nu au nevoie de apa, lumina sau alte forme de ingrijire. Aceasta le face ideale pentru persoanele cu un program incarcat.
  • Varietate larga – Florile artificiale sunt disponibile intr-o multitudine de culori, forme si stiluri, oferind posibilitatea de a alege exact ceea ce se potriveste cu stilul dorit.
  • Lipsa alergenilor – Diferit de florile naturale, cele artificiale nu produc polen, deci nu provoaca alergii. Aceasta este o veste buna pentru cei care sufera de diverse alergii sau pentru cei care doresc sa creeze un mediu prietenos pentru toti oaspetii lor.
  • Disponibilitatea pe tot parcursul anului – Spre deosebire de florile naturale, care pot fi sezoniere, florile artificiale sunt disponibile tot timpul anului. Aceasta este un mare avantaj pentru evenimentele care au loc in afara sezonului de inflorire a unor flori sau pentru cei care doresc sa aiba flori specifice in decorul lor.
  • Fara paraziti – In timp ce florile naturale pot atrage o multime de insecte si paraziti, daca alegeti florile artificiale, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la micile fiinte care nu sunt neprimite in casa dvs.

Dezavantajul florilor artificiale

Lipsa de parfum 

Florile artificiale nu au mirosul placut si natural al florilor reale. Acest lucru poate fi remediat rapid prin folosirea unor uleiuri parfumate care nu risca integritatea materiala a florilor artificiale.

Impactul asupra mediului 

Cu toate ca florile artificiale pot fi reutilizate, ele sunt fabricate din materiale sintetice care nu sunt biodegradabile. Acesta este un factor important de luat in considerare pentru cei preocupati de mediul inconjurator.

Florile artificiale pot da perceptia de falsitate 

Desi tehnologia a avansat semnificativ, unele flori artificiale pot parea inca false, mai ales in comparatie cu cel naturale. Cu toate acestea, acest aspect poate fi imbunatatit simtitor daca alegeti flori de inalta calitate, care sunt identice cu omologii lor naturali. 

Avantajele florilor naturale

  • Simbolism si expresie emotionala – De-a lungul istoriei, florile au fost folosite ca forma de comunicare, exprimand o gama larga de emotii, de la dragoste si bucurie pana la simpatie si respect. Totusi, tehnologia a ajutat la crearea florilor artificiale care sunt identice de cele naturale, ajungand pana la a fi imposibil de comparat.
  • Beneficii de cultivare – Semanatul si cultivarea florilor poate fi o experienta plina de satisfactii, aducandu-ne mai aproape de natura.
  • Beneficii pentru mediuFlorile contribuie la biodiversitatea ecosistemelor noastre, oferind hrana si habitat pentru multe insecte si pasari.

Florile naturale: Dezavantaje

Durabilitate limitata 

Una dintre cele mai mari dezavantaje ale florilor naturale este durabilitatea lor limitata. Florile naturale se ofilesc si mor dupa un anumit timp, necesitand inlocuire constanta. Daca preferati florile exotice, acest lucru ar veni cu costuri considerabile.

Intretinerea 

Florile naturale necesita o intretinere regulata, cum ar fi udarea, indepartarea frunzelor moarte si schimbarea solului sau a apei, pentru a mentine aspectul lor proaspat si frumos cat mai indelungat.

Disponibilitate sezoniera 

Multe sunt disponibile doar in anumite sezoane, ceea ce poate limita optiunile pentru aranjamente florale in anumite perioade ale anului.

Alergeni 

Florile naturale pot provoca reactii alergice la unele persoane, ceea ce poate fi o problema, in special daca sunt utilizate in spatii inchise.

Atrag insectele 

Florile naturale sunt atragatoare de insecte si paraziti, de la paianjeni la muste la paduchi si pureci de plante, indepartarea acestora este costisitoare si exista riscul de a se raspandi la alte obiectie din casa.

Concluzii

In pofida frumusetii naturale si a parfumului placut al florilor naturale, exista numeroase motive pentru care cele artificiale pot fi o alegere mai buna. In primul rand, durabilitatea lor este imbatabila – florile artificiale nu se ofilesc, nu se usuca si nu necesita ingrijire constanta, ceea ce le face ideale pentru decorul pe termen lung. Sunt, de asemenea, hipoalergenice, fiind o alegere excelenta pentru persoanele care sufera de alergii la polen. In plus, ele pot fi aranjate cu mult timp inainte, reducand stresul de ultim moment si facilitand transportul si instalarea lor. 

In concluzie, florile artificiale ofera o alternativa practica si versatila la florile naturale, cu toate acestea, alegerea intre cele doua depinde in cele din urma de preferintele personale si de necesitati.

La noi, la City Flowers by Ioana, preferam ca florile daruite direct unei persoane cu diverse ocazii: aniversari, evenimente personale, in semn de multumire, iertare, apreciere sa fie naturale, iar pe cele artificiale sa le folosim in decoruri care nu intra in contact direct cu cel care primeste sau priveste florile.

1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails