Cupa Mondiala Interflora

eveniment

In Inima Competitiei: Participarea la Cupa Mondiala Interflora

În luna septembrie, anul 2023, am avut oportunitatea încântătoare de a participa la cea mai prestigioasă competiție internațională pentru floristi, cunoscută sub numele de Interflora World Cup – Cupa Mondială Interflora. Acest eveniment grandios a avut loc în vibrantul oras Manchester, o locație cunoscută pentru cultura și istoria sa bogată.


Evenimentul a avut ca si concurenti, floristi din 20 de natiuni de pe toata intinderea globului. Audienta a fost pe masura, ajungand pana la 600 de persoane doar fizic, iar in online, spectatorii au ajuns de gradul miilor. Suntem recunoscatori pentru aceasta experienta de neuitat si pentru ca am avut oportunitatea de a admira aranjamente florale care, prin complexitatea si ingeniozitatea lor ajungeau demne de un loc de cinste in galeriile de arta.


O calatorie in lumea complexa a florilor


Cu un sentiment de anticipare și nerăbdare, ne-am îmbarcat în această călătorie palpitantă. Înainte de plecarea noastră, am dedicat o perioadă semnificativă de timp cercetării și înțelegerii regulilor competiției, a tematicii concursului si a profilurilor si istoricul concurentilor, a procesului complicat de jurizare și a programului cuprinzător de trei zile al activităților care fuseseră planificate.


La sosirea noastră, am fost imediat învăluiți de o atmosferă de emoție, toti cei prezenti asteptand cu nerabdare inceperea probelor.

De la prima vedere a fost evidenta organizarea impecabilă a evenimentului, atentia la detalii si frumusetea locatiei, iar entuziasmul voluntarilor și vizitatorilor, care călătoriseră din toate colțurile globului, a fost contagios, invaluindu-ne cu extazul unei noi experiente.

Competiția a fost structurată în jurul a șase probe, unele fiind planificate în prealabil, în timp ce altele erau provocări surpriză. Fiecare sarcină era complexă în felul său și intemeiata pe baza unor reguli clare și bine definite.


Pe parcursul celor trei zile, am avut privilegiul de a întâlni oameni frumosi, de prestigiu, care au adus contribuții semnificative în domeniul floristic.

Am interacționat și cu furnizori importanți, cu unii dintre acestia fiind familiari deja pentru ca am colaborat sau colaboram in prezent, iar cu alții sperăm să lucram în viitor. În plus, am avut șansa de a cunoaste diverse asociații din industrie. Evenimentul a organizat si o zonă special dedicată artizanilor care încorporează florile în munca lor, precum și mai multe zone destinate atelierelor de creatie și demonstrațiilor oferite de specialisti din domeniu.


Oportunitati educationale inedite


În mijlocul acestui vârtej de activități, atentia noastra a rămas focalizata pe competiția în sine. Am acordat o atenție deosebită sarcinilor de lucru, ideilor inovatoare prezentate de catre concurenti și gamei de emoții trăite atat de participanti, cat si de spectatori.


Deși ar fi fost posibil să scriem mai multe articole care să discute despre cine a fost cel mai bun concurent din punctul nostru de vedere, cine a ieșit drept câștigător și cine au fost favoriții noștri, credem că ceea ce este mai important sunt cunoștințele și inspirația pe care le-am câștigat din această experiență.

Pentru noi aceasta competitie a fost o oportunitate perfecta de a cunoaste oameni extraordinari care au cariere impresionante, care dispun de un nivel de sensibilitate urias, și un profesionalism de invidiat în domeniul floristic.


Evenimentul a atins punctul culminant într-o ceremonie de premiere grandioasa, care a atins apogeul emotiilor tuturor concurentilor, dar si al invitatilor. Am avut plăcerea de a lua masa alături de floristi renumiți a căror activitate o urmaream de mult. Ne-am întâlnit și cu alți colegi floristi români și am simțit profund emoțiile câștigătorilor.


În opinia noastră, fiecare florist care se concentrează pe creșterea și dezvoltarea individuala ar trebui să participe la un astfel de eveniment cel puțin o dată în timpul carierei sale.

Acest tip de eveniment oferă experiențe intense, o oportunitate de a învăța multe tehnici și elemente noi, un sentiment de apartenență la o comunitate minunată si primitoare și amintiri de neuitat, pe care le vom pretui toata viata.

1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails