Sa invatam sa iubim garoafele!

Buchet de flori
Sa invatam sa iubim garoafele!
Nu de putine ori am auzit de la clientii nostri ca doresc aranjamente sau buchete “dar nu cu garoafe”.
Aceasta floare a avut la noi in tara un parcurs descendent in ceea ce priveste popularitatea din mai multe motive.
Primul ar fi faptul ca inainte de Revolutie, garoafa era cam singura floare ce se gasea in florarii, pe langa trandafirii care de cele mai multe ori erau prea scumpi, sau freziile, zambilele, narcisele si gladiolele care nu se gaseau tot timpul anului.
Al doilea motiv este faptul ca datorita pretului redus, a disponibilitatii ei pe tot parcursul anului si rezistentei la frig, umezeala, caldura si deshidratare, garoafele au fost si sunt in continuare folosite la aranjamentele funerare.
Acelasi fapt legat de pret si rezistenta a facut ca garoafa sa fie destul de comuna in toate florariile, oamenii considerand-o o florare banala.
Garoafa (carnation/dianthus) a fost mentionata prima data in literatura greceasca acum mai mult de 2000 de ani, fiind considerata dintotdeauna simbolul iubirii.
In ziua de azi, soiurile de garoafe s-au diversificat spectaculos, ajungand la peste 300 de tipuri, intr-o paleta de culori foarte variate. Bursa de flori din Olanda ofera cateva sortimente deosebite de garoafe in culori noi, cu cupa mare, parfumate si cu diferite degrade-uri care nu sunt usor de obtinut din alte tipuri de flori.
Miresele incep sa iubeasca garoafele in buchete, designerii lucreaza cu ele pentru evenimente, noi am inceput sa sugeram clientilor folosirea lor in aranjamente, iar pe dumneavoastra va invitam sa vedeti cateva lucrari adorabile, folosind aceste flori deosebite! Suntem siguri ca dupa ce veti vedea aceste aranjamente si buchete, cei mai multi dintre voi vor spune la urmatoarea comanda: “as dori un buchet de flori care sa contina si garoafe!”.
sursa foto: Pinteres
1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails