Ranunculus, floarea cu petale ca de matase

Floare matase

Cunoscut popular sub denumirea de Piciorul-Cocosului, sau in engleza Buttercups, ranunculus este o floare din ce in ce mai indragita, care numara in prezent peste 600 de specii in culori foarte variate, de la alb imaculat la verde inchis, toate nuantele de crem, galben, protocaliu, rosu, violet, bordo, si chiar combinatii ale acestora. Floarea unora dintre soiuri seamana cu cea a cameliei, sau chiar cu un “mini-bujor”, petalele fiind suprapuse in multe straturi cu aspect de hartie de matase foarte fina.

In general florile de ranunculus taiate sunt destul de rezistente, folosite in buchete de mireasa sau aranjamente florale. Avand o tija goala pe interior, recomandam folosirea lor direct in apa, se evita folosirea buretelui floral. Introducerea tijelor in burete necesita o oarecare experienta si o hidratare foarte buna a florilor in prealabil.

 Sezonul cel mai bun pentru a cumpara aceste flori (taiate) este primavara, incepand cu luna ianuarie bursa de flori ofera o larga gama de ranunculus in nuante si texturi inedite, fiecare an aducand modele noi din ce in ce mai interesante. Aceasta floare delicata se poate cultiva si in ghiveci sau gradina, caz in care ne putem bucura de o inflorire pe termen mai lung.

https://www.floretflowers.com/resources/how-to-grow-ranunculus/

 

Cele mai mari soiuri de ranunculus se importa in prezent din Japonia, o cupa ajungand la dimensiuni uimitoare.

Din punct de vedere al preturilor, in sezon florile de ranunculus se compara cu trandafirii insa exista mai multe dimensiuni si calitati ce determina valoarea acestuia.
In limbajul florilor un buchet cu ranunculus poate transmite diferite mesaje de respect, admiratie, apreciere.

1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails