Locul I la Concursul National de Aranjamente Florale

Concurs national arta florala

Ioana Mihai Nechifor a participat cu determinare la toate editiile Concursului National de Aranjamente Florale, din ultimii 5 ani, obtinind doua premii II si doua mentiuni, insa anul acesta si-a indeplinit visul de a obtine locul I !

Dorinta de a castiga a fost inspirata de indemnul mentorului ei – floral designerul Darius Dadoo- care i-a spus:

“Ioana, tu trebuie sa vii la Bucuresti sa castigi concursul asta!”. Puterea exemplului a fost data si de imprejurarea ca Darius a castigat locul 1 la editia a II a a aceluiasi concurs .

Concursul National de Aranjamente Florale este organizat de catre Ambasada Olandei la Bucuresti si Business Development Group. Olanda este cel mai mare producător de flori la nivel european și principalul exportator de flori pentru România.

Anul acesta concursul s-a desfasurat pe data de 27 aprilie 2017, la Hotel Athenee Palace Hilton Bucuresti, sala Le Diplomate, o locatie unde rafinamentul si eleganta arhitecturii au pus in valoare intregul eveniment.

50 de concurenti din toata tara au avut la dispozitie o ora sa construiasca un aranjament floral folosind un vas de sticla si florile primite insa respectand o tematica care este anuntata ad-hoc la inceputul competitiei.

Tematica a fost provocatoare,  trebuia sa fie realizat un aranjament floral de impact pentru o cina festiva, sarbatoritul aniversand 50 de ani si avand doar invitati ce sarbatoresc o varsta rotunda : 50, 90 sau 10 ani.

Juriul a carei presedinta a fost Jacqueline Boerma, floral designer si director la Boerma Institut – renumita scoala de floristica din Olanda- a acordat Ioanei Mihai Nechifor cel mai mare punctaj pentru lucrarea sa florala reprezentand 3 cercuri construite din corylus si decorate cu flori. De asememenea, Olimpia Munteanu, colega Ioanei, care lucreaza in cadrul atelierului City Flowers by Ioana din Sibiu, a obtinut onorabilul loc 9!

Interpretarea florala a lucrarii Ioanei reprezinta “cercul vietii”; corylus avind mici ondulari/ denivelari, la fel si in viata cand avem urcusuri si coborasuri, realizari si esecuri, dar pana la urma “life goes on”; lucrarea mai evoca in spiritul temei si semnificatia varstelor “rotunde” a sarbatoritilor, cele 3 cercuri de marimi diferite fiind decorate cu flori ce urmau natural forma lor: frezii, tuberoze, ranunculus, galax, nerine.

Ineditul acestei editii din 2017 a fost faptul ca juriul a decis pentru intaia oara ca primele 10 aranjamente florale (care au obtinut un punctaj superior in clasament) sa intre in competitia pentru acordarea Premiului de Popularitate care a fost ales/votat de catre invitatii Ambasadei Olandei la receptia organizata cu ocazia Zilei Regelui.

Bucuria castigatoarei concursului- Ioana Mihai Nechifor- a fost dublata cind Excelenţa Sa Doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la București, a anuntat in cadrul receptiei, ca Premiul de Popularitate are acelasi titular cu cel al premiului I, confirmindu-se prin aceasta jurizare “civila” ca jurizarea de specialitatea a fost in armonie cu ” votul popular”.

Evenimentul a fost precedat de o demonstratie florala sustinuta de Jacqueline Boerma participanta la numeroase competiţii de aranjamente florale în calitate de evaluator atestat european in design floral, si Mike Boerma, fiul lui Jaqueline, absolvent al Şcolii de Artă şi Design din Amsterdam, Master in Design Floral si profesor al Institutului Boerma.

La demonstratie au putut participa atat concurentii inscrisi in concurs cat si alti floristi dornici de a gasi inspiratie in lucrarile prezentate de cei doi designeri.

1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails