… despre 8 martie

Flori 8 martie

Putine persoane  stiu cum arata perioada 7-8 martie pt un florist, iar noi vrem sa va povestim, pe scurt, experienta noastra.

Agitatia incepe cu 4 zile inainte, prin comandarea florilor. Am estimat cantitatea necesara si am comandat cu inima stransa:  vor fi destule? le vom vinde  pe toate? avem capacitatea sa le lucram in doar 2 zile cat tine “avalansa” de 8 martie? cate comenzi sa preluam? … si cand sa zicem stop?

In timpul acesta am tinut legatura cu voi pe retelele de socializare si am preluat comenzile celor care s-au pregatit din timp. Clientii au sunat, noi ne-am facut planul si ne-am apucat de treaba.

Cele mai multe solicitari au venit in datele de 7 si 8. Le-am preluat telefonic incontinuu…pana la momentul in care nu am mai facut fata valului de solicitari. Raspundeam la telefon si in timpul discutiei  aveam alte 3 apeluri ratate.

Cu toata motivatia si bunavointa nu am fi putut onora comenzile in ritmul in care veneau,  iar florile, fiind perisabile, nu pot fi pregatite cu mult timp in avans.

Asadar,  pentru ca fiecare comanda in parte e importanta, pentru a nu face un compromis de calitate si a-i onora pe clientii ce au comandat din timp, am inceput sa refuzam cu politete. Din pacate, la foarte multe apeluri nici nu am reusit sa raspundem. Fizic a fost imposibil! Ne-am concentrat pe aranjamentele ce trebuiau  pregatite rapid si livrarea acestora.

Am lucrat la cel mai intens si alert ritm pe care l-am experimentat vreodata, cate 15-16 ore/zi, pana la epuizare. Priveam cu neputinta cum clienti fideli, oameni minunati care daruiesc flori tot anul, nu doar de 8 martie, au plecat dezamagiti sa caute flori in piete. Inclusiv depozitele erau goale iar pretul florilor din piete a depasit limita bunului simt, comerciantii profitand de aceasta “criza”.

Ce am observat cu ocazia acestei experiente:

– actiunile de control al comertului ilegal au redirectionat persoanele spre florariile autorizate – ceea ce e minunat!

– diferenta dintre kitch si bun gust si interesul pentru designul floral a inceput sa creasca

– e bine si sa stii si cand sa te opresti

Ce ne-am dori sa invatati dvs din aceasta experienta:

– este recomandat ca pentru perioadele aglomerate sa comandati cu minim 2-3 zile inainte,  pentru a evita situatiile de criza

Concluzia noastra:

Este minunat ca in zilele acestea s-au daruit foarte multe flori!

Va incurajam sa surprindeti pe cineva, daruindu-i flori si intr-o zi obisnuita! Va fi cu siguranta o supriza pe care o va pretui!

PS: Aceasta experienta a rezultat in inventarea unui nou termen comic, in echipa noastra.

Coma artistica= starea de epuizare a unui artist, dupa o perioada similara celei de dupa 8 martie

1

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails