Anul acesta sezonul nuntilor se apropie de final insa este cel mai potrivit moment pentru a pregati evenimentele viitoare. In aceasta perioada floristii deja pregatesc ofertele si agenda pentru anul viitor.
Cand vine vorba de a planifica o petrecere, mai ales o nunta, florile sunt o parte importanta din acest proces. Constatam ca atit in privinta florilor cit si in ceea ce priveste detaliile acestui tip de eveniment, variantele oferite sunt pe masura gusturilor, necesitand astfel personalizarea ofertei, raportat la fiecare client in parte. Din acest motiv, o discutie cu un specialist florist te poate ajuta in schitarea retetei florale favorite pentru eveniment. Pentru ca exista foarte multe ateliere florale, este important sa il gasesti pe cel cu care sa rezonezi. Vorbim astazi despre ce ar trebui sa stii inainte de a lucra cu un designer florist pentru nunta ta si iti dam niste indicii importante despre cum sa iei decizia potrivita.
Tipuri de servicii florale:
In primul rand este important sa stii ca exita mai multe tipuri de servicii florale.
Florar: Acestia sunt vanzatorii de flori la care te poti opri pentru a achizitiona flori la bucata, in cea mai mare parte fiind comercianti stradali. Sunt ideali pentru comenzi mici, buchete/ aranjamente simple, gata realizate, pregatite pentru vanzare rapida.
Designer florist: Sunt de obicei cei care se ocupa de decorul floral pentru evenimente, fiind specializati in combinarea florilor in buchete, accesorii, constructii florale si aranjamente pentru sala, astfel incat tot decorul sa aiba o tema unitara si sugestiva. In general sunt persoane creative, care iubesc arta si pot adapta stilul dorit la evenimentul realizat in functie de preferinte si buget. Cand lucrezi cu un designer florist, bugetul include florile, serviciile si creativitatea acestora.
Agentie de design evenimente: Pot exista mici confuzii intre varianta aceasta si cea precedenta. Cand lucrezi cu un astfel de designer, poti include in servicii tot decorul necesar si conceptul pentru eveniment, nu doar florile ci si lumanarile, papetaria necesarea, vesela, mobilier,etc. Acesti designeri sunt de obicei niste artisti foarte talentati care pot da o dimensiune artistica evenimentului, daca petrecerea are o tematica prestabilita, daca ai nevoie de ajutor in realizarea tehnica a decorului sau daca iti doresti ca o singura persoana sa se ocupe de tot ce preupune decorul evenimentului.
Inainte de a cauta un florist
Trebuie sa ai in vedere anumite aspecte inainte de a cauta echipa potrivita.
Decide daca florile sunt o prioritate: In functie de data stabilita, locatie si anvergura evenimentului, asigura-te ca rezervi din timp serviciile unui specialist al carui portofoliu il recomanda . Multi floristi buni prefera sa nu suprapuna multe evenimente, pentru a li se dedica in totalitate celor contractate, astfel ca agenda li se ocupa rapid, mai ales in plin sezon.
Stabileste bugetul: Oricat ar fi de complicat in acest stadiu al pregatirilor, este de ajutor sa ai macar o idee despre bugetul alocat florilor sau decorului in general (daca nu stii la ce sa te astepti, poti cere oferte de pret pentru lista de servicii dorite, de la florariile preferate). Astfel eviti situatia in care decorul dorit sa fie mult peste asteptarile tale financiare.
Identifica stilul dorit: Inainte de a stabili o intalnire cu firmele selectate, ar fi indicat sa definesti stilul petrecerii, tonurile preferate si tema dorita. Poti cauta imagini cu aranjamente si buchete pe gustul tau, care sa ajute designerul sa inteleaga efectul dorit si adapteze cat mai repede ideea la resursele disponibile. Trebuie sa stii totusi ca alegerea florilor depinde foarte mult de disponibilitatea acestora in sezon, asadar, pastreaza optiunile deschise si fii flexibil la sugestiile floristului. De asemenea, poti decide impreuna cu floristul care ar fi stilul potrivit locatiei si tipului de eveniment.
In alegerea stilului dorit, te pot ajuta urmatoarele informatii:
Classic: Designul clasic este de obicei rotund, precis, curat.
Romantic: Designul romantic e reprezentat de aranjamente putin mai lejere, flori mai deschise, de obicei in tonuri pastelate.
Natural: Aceste aranjamente sunt inspirate din natura, in designul lejer, organic predomina verdeata.
Inedit: Cauti ceva neconventional, iesit din tiparele clasice, cu o prezenta spectaculoasa? Aranjamentul inedit este pentru tine!
Modern: Un design minimalist, cu linii si forme clare, bine definite sau cu materiale neconventionale.
Salbatic: Design salbatic, lejer, sauvage cu flori, texturi si culori variate.
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]